ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο της τάξης μας και για το σχολικό έτος 2013-2014! Ξεκινήσαμε ως Α΄ τάξη, συνεχίσαμε στη Β΄ τάξη και φέτος στη Γ΄ τάξη χρησιμοποιούμε τον χώρο αυτό για τις αναρτήσεις μας.
Εδώ θα βρείτε υλικό χρήσιμο για τα μαθήματά μας, αλλά και εργασίες μας, παιχνίδια, ενδιαφέρουσες πληροφορίες ...
Σας καλούμε να συνεισφέρετε κι εσείς με τις αναρτήσεις και τα σχόλιά σας!!

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ανακαλύπτοντας τις ρίζες

Το πρόγραμμα Γενεαλογίας και Προφορικής Ιστορίας του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού αποβλέπει στη διάσωση της ιστορικής μνήμης του μείζονος Ελληνισμού μέσω της καταγραφής των γενεαλογικών δένδρων προσφύγων από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Ανατολική Θράκη και την Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα, καταγράφονται προσωπικές μαρτυρίες, κυρίως Μικρασιατών πρώτης γενιάς, και συγκεντρώνονται και αποτυπώνονται ψηφιακά φωτογραφίες και άλλα τεκμήρια.


Τα γενεαλογικά δέντρα διανεμήθηκαν στους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και του πολιτιστικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν τα παιδιά της τάξης "Της ζωής τα παραμύθια". 

Χρήσιμος κόμβος για την έρευνα των μαθητών θα είναι το Ιστορικό Αρχείο του Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς (http://www.iape.org.gr/) με τις εκδόσεις του και το πολύτιμο αρχείο γραπτών πηγών και προφορικών μαρτυριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου