ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο της τάξης μας και για το σχολικό έτος 2013-2014! Ξεκινήσαμε ως Α΄ τάξη, συνεχίσαμε στη Β΄ τάξη και φέτος στη Γ΄ τάξη χρησιμοποιούμε τον χώρο αυτό για τις αναρτήσεις μας.
Εδώ θα βρείτε υλικό χρήσιμο για τα μαθήματά μας, αλλά και εργασίες μας, παιχνίδια, ενδιαφέρουσες πληροφορίες ...
Σας καλούμε να συνεισφέρετε κι εσείς με τις αναρτήσεις και τα σχόλιά σας!!

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Η ώρα της Γης: 31 Μαρτίου 2012



Η Ώρα της Γης
Πάρτε μέρος στην Ώρα της Γης 2012, στην παγκόσμια αυτή εκστρατεία του WWF που έχει γίνει το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον πλανήτη. Τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 1100 σχολεία πήραν μέρος για να στείλουν το μήνυμα ότι τους νοιάζει η κλιματική αλλαγή. Η εγγραφή έχει αρχίσει.
Δηλώστε συμμετοχή στην Ώρα της Γης 2012, που φέτος είναι το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 8.30 μμ και στείλτε το μήνυμα ότι είστε αποφασισμένοι οι δράσεις σας να ξεπεράσουν τη μία ώρα. Δηλώστε την απόφασή σας να δεσμευτείτε για δράσεις ενάντια στην κλιματική αλλαγή και να συμμετέχετε ενεργά στον αγώνα για την προστασία του πλανήτη.

Σε μια εποχή βαθιάς κρίσης, πού πρέπει να οχυρωθούμε; Πού να ψάξουμε για το πολύτιμο αντίδοτο στην απαισιοδοξία; Θα λέγαμε, εκεί που βρίσκονται οι πηγές της ζωής.

Για εμάς αυτός ο τόπος είναι η ελληνική φύση, με τις αμέτρητες εναλλαγές της. Δεν είναι μόνο τα μαγευτικά τοπία, τα ζώα και τα φυτά – είναι η ιστορία, η πολιτιστική μας κληρονομιά, τα τοπικά προϊόντα. Με άλλα λόγια, εκεί μπορεί να βρίσκεται το μυστικό για ποιότητα ζωής, βιώσιμη ανάπτυξη, ποιοτικό τουρισμό.

Σήμερα πολλοί μπορεί να θεωρούν την προστασία του περιβάλλοντος «πολυτέλεια». Είμαστε από την απέναντι πλευρά. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον και ό,τι μας δίνει αυτό. Μπορούμε να σώσουμε «τη σκιά», «το μέλι», «την εκδρομή», «το λάδι», «την υπερηφάνεια».

Με αυτό το σκεπτικό δίνουμε ειδικό χαρακτήρα φέτος στην ελληνική συμμετοχή στην Ώρα της Γης καλώντας τους πολίτες να πάρουν μέρος με το δικό τους μήνυμα. Το μήνυμά τους για αυτά που οι ίδιοι πιστεύουν ότι μπορούμε να σώσουμε στον αγώνα μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Σάββατο 31 Μαρτίου, στις 20:30, ενώνουμε τα μηνύματα και τις δυνάμεις μας και σβήνουμε τα φώτα για μια ώρα! Αυτό θα είναι το συνθηματικό μας, για την επόμενη μέρα που θα είναι μέρα συμμετοχής και δράσης.
Η «Ώρα της Γης» είναι μία υπενθύμιση να φροντίσουμε αυτόν τον πλανήτη και τα σχολεία μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση. Οι σημερινοί μαθητές είναι οι μελλοντικοί πολίτες ή κυβερνώντες. Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουν τη θέληση, τις ικανότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται για να κάνουν σωστές επιλογές για το μέλλον του πλανήτη.
Ιδέες για δραστηριότητες:
Μια εισαγωγή για τον εκπαιδευτικό
Νέες ιδέες για το Γυμνάσιο: Υλικό για την κλιματική αλλαγή
Φτιάξτε με τους μαθητές σας τα δικά σας φαναράκια για την ώρα της γης:
Οδηγίες για τον εκπαιδευτικό
Οδηγίες για τον μαθητή
Προσχέδιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου